Island-Hvar.info
 

Početak     Destinacije na Hvaru     Znamenitosti na Hvaru     Smještaj     Kako doći na Hvar (karte)     Galerija filmova     Forska liga

hr  en  de  Vi ste ovdje: Island-Hvar.info - Destinacije

 

Destinacije na otoku Hvaru

 

 

 

Grad Hvar

Hvar je najveći i najvažniji grad na otoku Hvaru – centar otočkog turizma. Grad je to jedinstvene povijesne i kulturne ostavštine, ali i važno turističko odredište sa stoljetnom tradicijom u turizmu (prvi hotel Carica Elizabeta otvoren je 1903. godine). Glavne atrakcije su ugodna klima, puno sunca, prirodne ljepote, kvalitetan smještaj, bogata gastronomija, aktivan noćni život, itd.

Grad Hvar

Sućuraj

Sućuraj je malo turističko i ribarsko mjesto na istočnom rtu otoka Hvara (samo 5 km udaljen od kopna). Ugodna klima i prekrasna priroda tipični su za Sućuraj; mjesto je okruženo morem s tri strane i ima brojne lijepe plaže i uvale. Sućuraj postoji više od 2300 godina – prvi poznati stanovnici bili su Iliri; njihova kraljica Teuta živjela je ovdje u 3. st. prije Krista.

Sućuraj

Stari Grad

Stari Grad (antički Faros) je grad i luka na sjeverozapadnom dijelu otoka Hvara, najstariji grad na otoku i jedan od najstarijih na Jadranu. Stanovništvo se bavi turizmom, ribarstvom, vinogradarstvom, voćarstvom i maslinarstvom. Tijekom ljetnih mjeseci organiziraju se brojna kulturna događanja, među kojima i poznati Faros maraton, međunarodno prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju.

Stari Grad

Jelsa

Jelsa je mjesto i luka koja se nalazi na središnjem dijelu otoka Hvara s njegove sjeverne strane. Važno je turističko odredište koje ima bogatu turističku tradiciju. Ljeti se organiziraju brojna zabavna i kulturna događanja. Prvi stanovnici naselili su se oko crkve svetog Ivana, koja je u 17. stoljeću rekonstruirana u baroknom stilu.

Jelsa

Vrboska

Vrboska je malo mjesto i luka, koja leži u uskoj i dubokoj uvali na srednjem dijelu otoka Hvara (sa sjeverne strane). Okružena je vinogradima, maslinicima i borovom šumom. Stanovništvo se bavi turizmom, ribarstvom, vinogradarstvom i maslinarstvom. Crkva-tvrđava s koje se pruža prekrasan pogled na okolicu i otvoreno more jedinstven je spomenik.

Vrboska

Milna

Ostala mjesta na obali otoka su: Milna, Sveta Nedilja, Ivan Dolac i Zavala. Ostala mjesta u unutrašnjosti otoka su: Brusje, Grablje, Selca kod Starog Grada, Dol, Rudina, Vrbanj, Svirče, Vrisnik, Pitve, Humac, Poljica, Zastražišće, Gdinj, Bogomolje i Selca kod Bogomolja. Većina mjesta u unutrašnjosti imaju na obali svoje lijepe uvale.

Uvala Smrska
(kraj mjesta Bogomolje)

 

Početak     Destinacije na Hvaru     Znamenitosti na Hvaru     Smještaj     Kako doći na Hvar (karte)     Galerija filmova     Forska liga
Hrvatska

Site map
Kontakt

©
Island-Hvar.info