Vi ste ovdje: Island-Hvar.info - Forska (Hvarska) nogometna liga

 

 

FNL – Hvarska (Forska) nogometna liga

 

Povećaj!

Dobrodošli na stranice Forske nogometne lige (FNL). Službeni naziv lige je Hvarska nogometna liga, ali kako većina stanovnika otoka Hvara svoj otok zove For, tako se i liga neslužbeno naziva Forska.

Nogometna karta otoka Hvara
Nogometna karta otoka Hvara

U sezoni 2016./2017. u ovoj se ligi natječe 9 nogometnih klubova: NK Jadran iz Starog Grada, NK Jelsa iz Jelse, NK Levanda iz Velog Grablja, NK Mladost iz Sućurja, NK Sloga iz Dola, NK SOŠK iz Svirača, NK Varbonj iz Vrbanja, NK Vatra iz Poljica i NK Vrisnik iz Vrisnika. NK Hvar iz Hvara natječe se u drugoj ligi Splitsko-dalmatinske županije.

Budući da otok Hvar broji 11077 stanovnika (2011.), to znači da na otoku ima jedan nogometni klub na 1108 stanovnika, što je vjerojatno svjetski rekord.

Utakmice se igraju na 5 nogometnih terena: igralište Dolci u Starom Gradu, igralište Emil Lenko Slavić u Sućurju, igralište Gorica u Vrbanju, igralište Hvar u Hvaru i igralište Pelinje u Jelsi.

FNL je dio Hrvatskog nogometnog saveza. Prvenstvo se igra po dvokružnom sustavu u 18 kola. Liga je amaterska, ali je igrači i navijači shvaćaju sasvim ozbiljno. O ligi se već dugo i živo raspravlja na ovom forumu.

Na ovoj stranici možete pronaći podatke o klubovima, aktualnu tablicu, raspored i rezultate prvenstva, ždrijeb i rezultate kupa otoka Hvara, arhivu rezultata i povijest nogometa na otoku.

Početak     Destinacije na Hvaru     Znamenitosti na Hvaru     Smještaj     Kako doći na Hvar (karte)     Galerija filmova     Forska liga

 
FNL - Forska nogometna liga

Site map
Kontakt

©
Island-Hvar.info 2007. – 2017.